Spajanje samaca u Indiji

Zanimljiv događaj organiziran je u zapadnoj indijskoj državi Gudžarat: stotine usamljenih muškaraca i žena učestvuju u međusobnom upoznavanju, a sedam ih je uspjelo naći svoje životne saputnike.

Sala u gradu Ahmedabadu popunjena je do posljednjeg mjesta. U potrazi za životnim saputnicima je oko 300 muškaraca i oko 700 žena. Svi su dobi između 50 i 80 godina.

“Tražim partnera zbog sigurnije budućnosti. Ne želim biti sama u godinama koje dolaze. Ako je partner dobar, možemo mirno provesti ostatak života, što je najvažnije. Tražim partnera po svom izboru. On mora biti obrazovan i pun razumijevanja, tako da neće biti nikakvih problema u budućnosti”, kaže Rekha Jamnadas, učesnica iz Mumbaija.

Dok su jedni tu zbog druženja, drugi su ovaj događaj shvatili veoma ozbiljno.

Dn Gupta iz grada Agra usamljen je otkako su njegova djeca osnovala vlastite porodice.

Probni mjesec

“Osjećam se usamljeno otkako su se moji sinovi oženili. Oni su zauzeti svojim porodicama. Mislim da trebamo imati pratioca s kojim ćemo provoditi vrijeme”, otkriva Gupta.

Događaj koji su organizirale nevladine organizacije okupio je samce iz glavnog grada Indije i nekoliko okolnih provincija.

“U ovom jedinstvenom događaju dali smo priliku našoj starijoj braći i sestrama da pronađu odgovarajuću osobu za sebe. Pitali smo ih da mjesec dana ostanu zajedno kako bi vidjeli da li će se moći razumjeti. Ako odgovaraju jedno drugom, mogu se vjenčati”, kaže Bharti Raval, organizator.

Rezultata je ipak bilo: sedam parova pronašlo je životne saputnike i odlučilo živjeti zajedno.

Izvor: Al Jazeera


Više iz rubrike TEME
POPULARNO