Iz programa Vrhovi Balkana

Vrhovi Balkana: Rtanj

U Srbiji se nalazi mnogo zanimljivih planina. Ipak, ako pitate koja je od njih posebna, većina će odgovoriti: „To je Rtanj.“  Ta mistična planina zbog svog savršenog piramidalnog vršnog dijela oduvijek raspiruje maštu i potječe na različita nagađanja.    U epizodi o Rtnju pogledajte i kako je Miodrag Jevtić Drakče napravio najveći opanak za Guinnessa […]

U Srbiji se nalazi mnogo zanimljivih planina. Ipak, ako pitate koja je od njih posebna, većina će odgovoriti: „To je Rtanj.“  Ta mistična planina zbog svog savršenog piramidalnog vršnog dijela oduvijek raspiruje maštu i potječe na različita nagađanja. 

 

U epizodi o Rtnju pogledajte i kako je Miodrag Jevtić Drakče napravio najveći opanak za Guinnessa te zašto su opanci predloženi za srpsko nacionalno blago. Dio priče o planini je i Rtanjski čaj, čija afrodizijska svojstva mame osmijeh na lica tamošnjih stanovnika. Koja je tajna veza Rtnja s bosanskom dolinom piramida? Je li Rtanj samo planina ili nešto više? Kakav je ukus vampirskog doručka i kako se melje brašno za njegovu pripremu?