Sportski magazin

Đoković ruši rekorde, Sinner prijeti | Sportski magazin

Novak Đoković je brojnim rekordima dodao još jedan – postao je najstariji teniser na vrhu ATP liste. Prvo mjesto u dogledno vrijeme mogao bi napasti Jannik Sinner.

Novak Đoković nastavlja pomjerati granice u svijetu tenisa. Brojnim rekordima dodao je još jedan – postao je najstariji teniser na vrhu ATP liste. Prvo mjesto u dogledno vrijeme mogao bi napasti Jannik Sinner. Zahvaljujući sjajnom početku 2024. godine Italijan je postao najveća prijetnja Đokoviću.

Bilbao i Baskija slave uspjeh Athletica. Nakon 40 godina osvojen je trofej u španskom kupu. Kenija nikad nije imala predstavnika na Olimpijskim igrama u mačevanju. To bi se moglo promijeniti ovog ljeta u Parizu. Donosimo i priču o Mijaínu Lópezu Núñezu, najuspješnijem hrvaču u historiji Olimpijskih igara, sa četiri uzastopne titule. I dalje nema konkurenciju. U Parizu najavljuje pohod na peto olimpijsko zlato. Više od 350 kolekcionarskih predmeta iz svijeta sporta, od tenisica do dresova, u ponudi je njujorške aukcijske kuće Sotheby's. Najviše pažnje privlači šorc Muhameda Alija iz epske borbe u Manili.

Urednik i voditelj Sportskog magazina je Milan Bošković.

Izvor: Al Jazeera