Sportski magazin

Treća meč-lopta Partizana | Sportski magazin

U Sportskom magazinu o šansama Partizana i dosadašnjem toku četvrtfinalne serije protiv Real Madrida.

Košarkaši Barcelone prvi su i do sada jedini poznati učesnici završnog turnira Eurolige. Ostala tri bit će odlučena nakon majstorica. U Sportskom magazinu o šansama Partizana i dosadašnjem toku četvrtfinalne serije protiv Real Madrida.

Napoli je među najljepšim pričama ove sezone na evropskom kontinentu. Zaluđeni nogometom, 33 godine su čekali osvajanje titule prvaka Italije i konačno dočekali. Titula se danima slavi na jugu zemlje, a slavlju se još ne nazire kraj.

Najtrofejnija alpska skijašica u historiji Mikaela Shiffrin nedavno je otkrila da je spremna dodatno istražiti svoje mogućnosti u najbržoj disciplini – spustu. Američka i svjetska kraljica slaloma to je zaključila nakon sezone u kojoj je preskočila Ingemara Stenmarka prema broju pobjeda u Svjetskom kupu.

Robote smo nekad gledali u filmovima naučne fantastike, ali sve su više dio naše svakodnevice. Naučnici se trude uključiti ih u sve sfere života. Uskoro bismo ih mogli gledati i na sportskim terenima. Više o tome u priči iz Californije.

Izvor: Al Jazeera