Sportski magazin

Banja Luka spremna dočekuje elitne tenisere | Sportski magazin

Za manje od mjesec Banja Luka će biti domaćin turnira iz serije ATP 250 ‘Srpska Open’, koji se dosad igrao u Beogradu.

Za manje od mjesec Banja Luka će biti domaćin turnira iz serije ATP 250 “Srpska Open”, koji se dosad igrao u Beogradu. Osim Novaka Đokovića, učešće su potvrdili i drugi poznati teniseri, poput Stanislasa Vavrinke, Gaela Monfisa, Lasla Đerea i Filipa Krajinovića. Turnir počinje 16. aprila, a za njegove potrebe u gradu na Vrbasu se gradi novi teren. Organizatori uvjeravaju da će sve biti spremno na vrijeme. Kako teku pripreme i kakva su očekivanja Banjalučana, provjerila je Ljiljana Smiljanić.

Bayern je šokirao svoje navijače prošle sedmice. Iznenadio je smjenom trenera u reprezentativnoj pauzi. Juliana Nagelsmanna na klupi je naslijedio Thomas Tuchel, koji je potpisao do ljeta 2025. i pokušat će vratiti ekipu na čelo tabele Bundeslige. Odluka Bayernovih lidera Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića nije baš najbolje sjela svim navijačima, ali je, čini se, naišla na plodno tlo kod igrača. Ovih dana u Madridu je otvorena izložba koja na jednom mjestu donosi jedinstvenu zbirku eksponata i svjedoči o nekim od najzanimljivijih i najuzbudljivijih trenutaka iz historijata takozvanog najbržeg cirkusa. Svjetska atletska federacija je presjekla. Nijednoj transrodnoj sportistkinji koja je prošla kroz pubertet kao muškarac neće biti dozvoljeno da se takmiči na svjetskim takmičenjima za žene od 31. marta. Biće osnovana radna grupa koja će provesti dalje istraživanje smjernica o prihvatljivosti transrodnih osoba.

Manje od 500 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu organizatori su iskoristili priliku da obiđu gradilišta na kojima će se sportisti idućeg ljeta boriti za slavu i medalje, a poseban naglasak stavljen je na olimpijsko selo.

Izvor: Al Jazeera