Sportski magazin

Đoković oborio još jedan rekord | Sportski magazin

Novak Đoković postao je rekorder po broju sedmica provedenih na prvom mjestu svjetske liste, nadmašivši rekord Steffi Graf.

U ovom izdanju Sportskog magazina minute smo posvetili novom podvigu Novaka Đokovića, koji je postao rekorder po broju sedmica provedenih na prvom mjestu svjetske liste, nadmašivši rekord Steffi Graf.  U vikendu iza nas u Hrvatskoj je odigran najveći nogometni derbi. U epohi kojom dominira Dinamo, taj zagrebački klub napravio je važan korak prema novom naslovu prvaka države, 17. u posljednjih 18 godina. Visoku pobjedu protiv Hajduka 4:0 pratio je Tomislav Cvitković.

Svjedoci smo posljednjih godina, a to je potvrdilo i proteklo Svjetsko prvenstvo u Kataru, da se nogomet ubrzano razvija na globalnom nivou. Izuzetak nije ni Sjeverna Amerika, domaćin narednog mundijala. Tamošnja liga koja okuplja američke i kanadske klubove sve je primamljivija i najvećim svjetskim zvijezdama. Nova sezona MLS-a upravo je počela, a kao i svaka prethodna, donosi nove zanimljivosti zbog kojih je sve popularnija i gledanija. Švedska atletska zvijezda Armand Duplantis još jednom je oduševio. 23-godišnji skakač s motkom postavio je novi svjetski rekord sa 6,22 metra na dvoranskom takmičenju u francuskom Clermont-Ferrandu. Time je za centimetar popravio svoj najbolji rezultat s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva na otvorenom, u američkom Eugeneu.

Izvor: Al Jazeera