Sportski magazin

Ulcinjski mundijal prijateljstva | Sportski magazin

Ulcinjski mundijal prijateljstva jedinstvena je manifestacija u regiji.

Ulcinjski mundijal prijateljstva jedinstvena je manifestacija u regiji. Nastao je kao ideja nekolicine entuzijasta i sportskih fanatika. Želja je bila da  se u malom crnogorskom gradu na obali Jadrana okupe nogometne zvijezde bivše države, a postao je pokret koji već drugu godinu uživa poštovanje u cijeloj regiji. Tamo je bila i ekipa Sportskog magazina.

Gost ove emisije bio je Momir Jelovac, koji je analizirao proteklu tenisku sezonu, u kojoj je Đoković dominirao i postavio nove rekorde.

Poznat je 21 od 24 učesnika predstojećeg Eura u Njemačkoj. Među njima je i Albanija, koja je impresivno odigrala kvalifikacije. Osvojila je prvo mjesto u grupi ispred Češke i Poljske i drugi put u historiji igrat će na završnom turniru. A koja je tajna uspjeha albanske nogometne reprezentacije otkriva Milan Bošković.

Sigurnosna situacija u svijetu izuzetno je nepovoljna posljednjih nekoliko godina, a posebno mjeseci. Domaćinima sljedećih Olimpijskih igara u Parizu to je poziv na dodatni oprez. Sportski magazin istražuje koji su najveći sigurnosni izazovi i kako ih Francuzi planiraju riješiti.

Izvor: Al Jazeera