Regioskop

Cijeli Sadržaj

Pet zemalja regije dijeli gotovo iste ekološke probleme i izazove s kojima se suočavaju.

Published On 14 Dec 2021
Dužina videa 58 minutes 20 seconds

Dok prati Salama, optuženog za krijumčarenje ljudi, nakon što je pomagao izbjeglicama na Lezbosu, ovaj dokumentarni film postavlja pitanje: Je li spašavanje života krivično djelo?

Published On 22 Jun 2021

Pridružite nam se u dokumentarnom filmu sa nadahnutim govornicima kao što su John Nosta, Alastair Campbell, Milica Momčilović, Gil Golden, Stuart Pelz, prof. Walter i mnogi drugi.

Published On 15 Jun 2021

Valentin, siroče koje je odraslo na ulicama Rumunije, danas je radnik koji u Belgiji živi u neizvjesnosti, a uskoro će postati otac. Kako da pobjegne od demona svog djetinjstva?

Published On 08 Jun 2021

Ovaj film prati Atalyu do odlaska u zatvor i nakon toga, nudeći nam jedinstven uvid u izraelsko-palestinski sukob iz perspektive mlade žene koja traga za istinom i bori se za pravdu.

Published On 01 Jun 2021

Film je zasnovan na jedinstvenim i isključivo dokumentarnim svjedočanstvima o pravim uzrocima i posljedicama operacije “Nasljednik”.

Published On 25 May 2021

U najbogatijim naseljima Mexico Cityja porodica Ochoa ima privatno vozilo hitne pomoći i s ostalim pružateljima te usluge takmiči se za pacijente kojima je ona hitno potrebna.

Published On 11 May 2021

Dokumentarni film koji se bavi se Titovim putovanjima na brodu Galeb, jedinstvenim u savremenoj političkoj historiji, na kojima je Tito dogovorio okupljanje Pokreta nesvrstanih.

Published On 02 Mar 2021

Priča o pravdi, korupciji i putu prema novorođenoj naciji, koja je zabilježena iz neobičnog ugla.

Published On 13 Oct 2020

Bjarne mrzi kameru je priča o strankinji s kamerom koja upada u život svom susjedu Bjarneu. Ko je on? Ispituje ga o životu i smrti, o njegovim nadama i snovima. On je lijepo zamoli da prestane. No, kada žena iza kamere to odbije, rađa se odnos kakav se rijetko viđa na filmu, ispunjen apsurdima, toplinom, […]

Published On 30 Sep 2020