Recite Al Jazeeri

O emisiji

Intervju “jedan na jedan” s regionalnim i svjetskim čelnicima, utjecajnim i alternativnim glasovima koji oblikuju naše vrijeme.


Više epizoda

Rođena je u Kolumbiji 1980-ih, u periodu obilježenom nasiljem i kriminalom. Iako nije znala ni riječi engleskog, sa 17 godina i 300 dolara emigrirala je u Sjedinjene Američke Države.

Za Al Jazeeru govori o bugarskoj blokadi Sjeverne Makedonije, o situaciji u BiH i o ideji o razmjeni teritorije između Srbije i Kosova.

Za Al Jazeeru govori o podršci koju ambasada SAD u BiH pruža u borbi protiv korupcije i poziva građane da pomognu u rješavanju ovog problema u BiH.

Ovo je jedna od najtežih godina za Sudan. Sukobi, suše, pandemija te ekonomsko vanredno stanje. Zatim su stigle kiše i poplave. Kolika je šteta, ko je najviše pogođen i kako im pomoći u zemlji opterećenoj siromaštvom i korupcijom? Ekipa Al Jazeere obišla je poplavljena područja i pokušala doći do ovih odgovora.

Benjamin Moser ovogodišnji je dobitnik Pulitzerove nagrade za biografiju Susan Sontag, američke književnice, kulturne ikone i aktivistice koja je pomagala građanima Sarajeva tokom opsade. Za Al Jazeeru govori o djelu za koje je dobio prestižnu nagradu i privukao pažnju literarne i kulturne javnosti, svom odnosu prema modernoj književnosti, ali i društvenim i političkim prilikama u […]