Iz programa: Recite Al Jazeeri

John Bolton – kontroverzna ličnost savremene američke politike

Za jedne je najpoznatiji ratni huškač u Washingtonu, za druge neustrašivi branioc američkih interesa.

Povezane

Donald Trump na udaru je sve glasnijih kritika zbog odluke da održi predizborni skup suprotno savjetu medicinskih stručnjaka. Prije samog skupa u Tulsi u Oklahomi, utvrđeno je da je najmanje šest članova njegovog izbornog štaba pozitivno na korona virus. Sutra izlazi knjiga njegovog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, koji je ponovio da predsjednika više zanima […]

Savezni tužitelj iz New Yorka je prihvatio da odstupi sa dužnosti nakon sukoba s američkim ministrom pravde. Geoffrey Berman je inicijalno odbio da podnese ostavku, uz obećanje da će nastaviti istragu o korupciji protiv ljudi bliskih američkom predsjedniku. Istovremeno, nadležni sud nije odobrio zahtjev Bijele kuće za zasutavljanje objavljivanja memoara bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Trumpova administracija od federalnog suda traži odgodu objavljivanja knjige bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, u kojoj je iznesen niz kritika na račun predsjednika. Bolton je od suda zatražio da odbaci slučaj, dok Trumpovi protivnici koriste ovu priliku za nove napade.   

Više iz rubrike Emisije
POPULARNO