Ostali dokumentarci

Svijet na Balkanu: 10 godina Al Jazeere Balkans

Priča o prvih deset godina Al Jazeere Balkans kroz koju vas vodi Goran Milić.

Televizijska mreža koja osvaja planet, 2011. godine prvi put počinje emitovati vijesti iz sjedišta izvan Katara. S regionalnim centrima u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu i Skoplju.

Al Jazeera Balkans, prvi globalni informativni kanal na Balkanu i prva članica Al Jazeera Media Networka izvan arapskog i engleskog govornog područja, napunila je dest godina.

Prve vijesti simbolično su emitovane 11. 11. 2011. godine u 18:00 iz studija u Sarajevu.

Objedinjujući prostor bivše Jugoslavije, razjedinjen konfliktima, ratom i nacionalizmom, ova medijska kuća je, uz studio u Sarajevu, otvorila regionalne centre u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Podgorici. U isto vrijeme angažovala je stalne dopisnike u Washingtonu, Briselu, Banjoj Luci, Mostaru, Ljubljani i Prištini.

Al Jazeera se uvijek ponosila raznolikošću u svojim timovima, a izuzetak nije ni Al Jazeera Balkans koja u svom timu okuplja profesionalce svih nacionalnosti, istovremeno vodeći računa o rodnoj ravnopravnosti.

Stavljajući istinu i činjenice na prvo mjesto, uz veliku profesionalnost i visoku produkciju informativnog programa, Al Jazeera Balkans postala je sinonim za objektivno i odgovorno novinarstvo kojem publika vjeruje.

Ovo je priča o prvih deset godina Al Jazeere Balkans kroz koju vas vodi Goran Milić.

Izvor: Al Jazeera