Oni pobjeđuju

Hamdija Jusufagić: Kada ulažete u ljude lakše prebrodite svaku krizu | Oni pobjeđuju

Kao pripadnik švedskog UN bataljona u BiH 1995, obećao je sebi da će se vratiti i pomoći zemlji. U Sarajevu 2013. otvara ured konsultantske firme i bh. uposlenicima osigurava švedske plaće i standard.

Kao mladić, u sastavu švedskog bataljona UN-a u Bosni i Hercegovini 1995, obećao je sebi da će se vratiti i pomoći zemlji.

Godine 2013. otvara u Sarajevu Ured konsultantske kompanije System Verification i bh. uposlenicima omogućuje švedske plaće i standard.

U Švedskoj je više puta proglašavan najuspješnijim poslodavcem godine. Odlučuje da 2013. otvori ured konsultantske kompanije System Verification u Sarajevu.

Od tada bh. uposlenicima osigurava švedske plaće i standarde. Ubrzo postaje osnivač i direktor kompanija Reinvent i CodeScene.

Tajna njegovog uspjeha je – ulaganje u ljude. Smatra da svaku poslovnu krizu možemo prebroditi ako se okružimo sposobnim uposlenicima.

Za Al Jazeeru govori o ličnoj i poslovnoj povezanosti s Bosnom i Hercegovinom, ljudskim i poduzetničkim motivacijama te narednim kompanijama koje otvara.

S poduzetnikom i investitorom Hamdijom Jusufagićem razgovarala Lejla Mazlić.

Izvor: Al Jazeera