Moj život

Cijeli Sadržaj

Mnogo godina narod DR Konga patio je zbog brojnih razornih ratova. Uprkos sporazumu o miru i uspostavljanju tranzicijske vlade 2003. godine, ljudi na sjeveroistoku zemlje još žive u strahu od ubistava, silovanja i nasilja koje provode razne naoružane grupe, a djeca su najlakša meta. Grupa učenika napravila je jedinstven projekat koji je namijenjen djeci. Dječiji […]

Published On 05 Sep 2012

Filmaši Rashed Radwan i Carmen Marques vode nas na putovanje s iračkim mašinovođom kroz srce modernog Iraka, prolazeći kroz stanice koje su se trebale zatvoriti zauvijek, u zajednicama koje su bile godinama pod opsadom godinama.

Published On 28 Aug 2012

Rosie Morris ima pet godina i teško je autistična. Ona još uvijek gotovo da ne može govoriti i u potpunosti ovisi o roditeljima Andy i Kara. Ovo je njihova priča.

Published On 13 Aug 2012

Najsmrtonosnija rubrika je dokumentarac koji se bavi meksičkim ratom protiv droge pogledom na dvije novinske agencije u Sinaloi. Dok novinari rizikuju svoj život kako bi prikrili ili otkrili priču, opasnost njihovog posla dolazi do izražaja.

Published On 18 Jun 2012

Za hiljade djece vrijeme provedeno sa roditeljima predstavlja rijetke momente. U SAD-u majka ili otac gotovo dvoje od stotinu djece nalazi se u zatvoru. U ovom serijalu govorimo o projektu koji pomaže spajanju roditelja u zatvoru i njihove djece kroz magiju pričanja priča. 

Published On 11 Jun 2012

Dok meksički narko ratovi i dalje traju, gdje oni koji se nađu između dvije vatre mogu pronaći utočište? 

Published On 04 Jun 2012

Četrdeset godina dug rat kolumbijske vlade protiv Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) ostavio je iza sebe desetine hiljada mrtvih i milione raseljenih osoba. Može li Kolumbija održati svoje obećanje o miru za bivše gerilce FARC-a koji se vraćaju kući iz džungle?

Published On 28 May 2012

Clovis Kabaseke živi i bavi se poljoprivredom u području Fort Portal na zapadu Ugande. Osnivač je botaničkog vrta i njeguje bilje Artemisia u nadi da će ono pomoći u liječenju malarije.  

Published On 21 May 2012