Kontrasti

Kontrasti: Srbija pred novim izborima

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, koji će u Srbiji biti održani 26. aprila, bit će prvi nakon skoro četvrt vijeka koje će bojkotovati dio opozicije. Ipak, nemali broj opozicijskih stranaka i koalicija najavio je učešće na njima, iako se slaže s bojkoterima da su uvjeti loši. Kakav se izbor nudi građanima Srbije, je li ih […]

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, koji će u Srbiji biti održani 26. aprila, bit će prvi nakon skoro četvrt vijeka koje će bojkotovati dio opozicije. Ipak, nemali broj opozicijskih stranaka i koalicija najavio je učešće na njima, iako se slaže s bojkoterima da su uvjeti loši. Kakav se izbor nudi građanima Srbije, je li ih i ko iznevjerio, kakva bi mogla biti izborna kampanja i hoće li opozicijske stranke više kritikovati vlast ili jedna drugu?

O ovim i drugim pitanjima razgovarali smo s Bobanom Stojanovićem, politologom, i Markom Đurišićem, predstavnikom organizacije “Srbija 21”, koja je najavila učešće na izborima, ali i još aktuelnim potpredsjednikom Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, koja se opredijelila za bojkot.

Urednik i voditelj je Milorad Vesić.