Iz programa: Kontrasti

Kontrasti: BiH: Zločini prošlosti – teret budućnosti

Koliko je sistem dio problema i može li postati dio rješenja?

Povezane

Roditelji bošnjačke djece u Srebrenici protestovali su ispred osnovne škole. Traže odgovornost jer su se, kažu, pojedini učenici u prostorijama škole slikali s četničkim obilježjima, a potom to podijelili na društvenim mrežama. Iz Ministarstva tvrde, nije riječ o četničkim obilježjima, a za ponašanje na društvenim mrežama učenici će biti kažnjeni. Naš gost u Sarajevu je […]

Roditelji bošnjačke djece u Srebrenici održali su protest ispred osnovne škole. Traže odgovornost jer su se, kažu, pojedini učenici u prostorijama škole slikali s četničkim obilježjima, a potom to podijelili na društvenim mrežama. Iz Ministarstva tvrde, ne radi se o četničkim obilježjima a za ponašanje na društvenim mrežama učenici će biti kažnjeni.

U Osnovnoj školi Srebrenica dječaci su se slikali sa četničkim obilježjima, a fotografiju su potom širili društvenim mrežama i hvalili se pripadnošću tom pokretu. Taj događaj izazvao je uznemirenost i proteste Bošnjaka u Srebrenici. Osim uznemirenosti, roditelji strahuju za budućnost djece, koje u toj osnovnoj školi ima više od 420-ero.

Više iz rubrike Emisije
POPULARNO