Iz programa Kontrasti

Kontrasti: Ko prisluškuje po Srbiji?

Nova afera navodi na sumnju da država ili neki njeni dijelovi traže druge načine da budu prisutni u medijima.

Povezane

Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac tvrdi da aktuelni ministar Aleksandar Vulin koristi resurse tajnih službi za prisluškivanje. Te tvrdnje iznosi na temelju Vulinovog komentiranja teksta u listu “Nedeljnik” koji nikada nije objavljen, niti bilo gdje drugdje, što su potvrdili i urednici tog lista. Iz Ministarstva odbrane su izvijestili da je došlo do grube pogreške […]

Vlast i opozicija u Srbiji danima se međusobno optužuju za prisluškivanje. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je objavio detalje povjerljivih dokumenata o tome da je bio prisluškivan. Dok predsjednik tvrdi da je sve uradio poštujući zakon, u javnosti se postavlja pitanje jesu li ispoštovane procedure i je li predsjednik u ovom slučaju zloupotrijebio svoje ovlasti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i MUP odbacili su navode o prisluškivanju i praćenju opoziconog Saveza sa Srbiju. Opozicija navodi, da za takve tvrdnje vlast nije ponudila konkretne dokaze. Savez za Srbiju u utorak je saopštio da su dobili informacije da ih MUP prati i prisluškuje. Policija demantuje, a tužilaštvo ne reaguje. 

Više iz rubrike Emisije
POPULARNO