Iz programa Kontrasti

Kontrasti: Rudnici na izdisaju

Stanje u rudnicima u BiH sve je teže kako godine prolaze, uvjeti za rad sve lošiji, a rudarske plaće stagniraju.

Povezane

Kriza rudarske industrije u Bosni i Hercegovini. Ko je odgovoran za dugovanja koja se godinama gomilaju? Kada bi mogla početi eksploatacija plina u Hrvatskoj i ko će izvući najveću korist od novootkrivenih zaliha tog energenta na istoku zemlje? Zašto je mala općina Medulin u Istri jedan od najbogatijih i najrazvijenijih krajeva Hrvatske?

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica prekinuli su štrajk glađu i izašli iz jame nakon što su dobili potvrdu da će račun rudnika biti odblokiran i da će dobiti zaostale uplate za topli obrok. Otkazan je i generalni štrajk najavljen za petak. Iako je federalni ministar rudarstva, energije i industrije Nermin Džindić juče izjavio da ne […]

Demonstranti iz rudnika Zenica i Breza idu u opći štrajk, nakon što su propali pregovori sindikalnih predstavnika s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem. Nije pomoglo ni to što se više stotina rudara okupilo pred zgradom federalne Vlade. Proteste i pregovore u Sarajevu pratio je Branimir Zekić.

Više iz rubrike Emisije
POPULARNO