Iz programa: Kontekst

Kontekst: Sukobi u Nagorno-Karabahu

Kako je došlo do najnovije eskalacije, zašto su u to umiješane Rusija i Turska, kakav je stav Sjedinjenih Američkih Država?

Povezane

U žestokim borbama između Azerbejdžana i Armenije ubijeno je više desetina vojnika i najmanje 11 civila. Sukob u regiji Nagorno Karabah traje treći dan. Dvije zemlje se uzajamno optužuju za početak sukoba. Armenija je optužila Tursku da šalje borce sa sjevera Sirije kako bi se borili na strani Azerbejdžana, što Turska negira.

Drugi je dan borbi za spornu regiju Nagorno-Karabah. Teška artiljerija raspoređena je s obje strane regije. Armensko ministarstvo odbrane kaže da je ubijeno više od 30 vojnika. Azerbejdžan optužuje armenske snage za granatiranje grada Tertera. Međunarodna zajednica pozvala je na trenutni prekid vatre i povratak za pregovarački stol.

Borbe između Armenije i Azerbejdžana nastavljene su tokom noći i ušle su u drugi dan. Teška artiljerija raspoređena je s obje strane regije Nagorno-Karabah. Armensko ministarstvo odbrane kaže da je ubijeno više od 30 vojnika. Azerbejdžan optužuje armenske snage za granatiranje grada Ter-tera. Rusija, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države pozivaju na smirivanje, dok Turska […]

Više iz rubrike Emisije
POPULARNO