Iz programa Kontekst

Kontekst: Zelenski – novo lice Ukrajine

Komičar Volodimir Zelenski novi je predsjednik Ukrajine narednih pet godina. S gotovo trostruko više glasova pobijedio je protivkandidata, aktuelnog predsjednika Petra Porošenka, ostvarivši najbolji rezultat u historiji nezavisne Ukrajine. Izabran je u vrlo teškim prilikama za državu opterećenu teškom ekonomskom situacijom, oružanim sukobom na istoku i sve napetijim odnosima s Rusijom. On je poznato televizijsko […]

Komičar Volodimir Zelenski novi je predsjednik Ukrajine narednih pet godina. S gotovo trostruko više glasova pobijedio je protivkandidata, aktuelnog predsjednika Petra Porošenka, ostvarivši najbolji rezultat u historiji nezavisne Ukrajine. Izabran je u vrlo teškim prilikama za državu opterećenu teškom ekonomskom situacijom, oružanim sukobom na istoku i sve napetijim odnosima s Rusijom. On je poznato televizijsko lice, od kojeg se očekuje mnogo, iako je bez konkretnog političkog plana i programa.

Je li Zelenski novi model političara i kako će bez političkog iskustva voditi zemlju sa 44 miliona stanovnika, koja je u rascjepu između Evropske unije i Rusije, razgovaramo u današnjem Kontekstu.

Naši gosti su: u Zagrebu Jelena Jurišić, docentica na Hrvatskim studijima Univerziteta u Zagrebu, i u Beogradu Aleksandar Vasović, novinar agencije Reuters.

Emisiju vodi Ivana Momčilović.

Uredila Žana Kovačević.