Iz programa Kontekst

Kontekst: Zaštita ugroženih vrsta

Kako zaštititi ugrožene životinjske vrste na Balkanu? Koliko može učiniti pojedinac, a koliko institucije? Kakve su šanse za reintrodukciju risa, bjeloglavog supa i drugih zaštićenih vrsta na prostore gdje ih više nema? Kako je došlo do njihovog nestanka? O ovoj temi razgovaramo u Kontekstu, a naši gosti su: u Zagrebu Ivan Budinski, stručni saradnik u […]

Kako zaštititi ugrožene životinjske vrste na Balkanu? Koliko može učiniti pojedinac, a koliko institucije? Kakve su šanse za reintrodukciju risa, bjeloglavog supa i drugih zaštićenih vrsta na prostore gdje ih više nema? Kako je došlo do njihovog nestanka?

O ovoj temi razgovaramo u Kontekstu, a naši gosti su: u Zagrebu Ivan Budinski, stručni saradnik u udruženju “Biom”, “Birdlife Croatia”, inače aktivan na projektima zaštite prirode, u Beogradu je stručni savjetnik u Institutu za biološka istraživanja Saša Marinković, u Sarajevu Adnan Đuliman, predsjednik Nevladine organizacije “Novi val”, koja se bavi zaštitom ugroženih vrsta u Bosni i Hercegovini.

Voditelj emisije je Saša Delić, a urednica Azra Hadžić.