Al Jazeera Svijet

Al Jazeera Svijet: Sirijske izbjeglice i turska ekonomija

U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo reakcije izbjeglica, ali i stanovnika Turske nakon najave turskog predsjednika da će sirijskim izbjeglicama ponuditi državljanstvo. Kako se na ekonomiju Turske odražava priliv izbjeglica? Dok su susjedne zemlje rasprodale svoje stepske sokolove, Mongolija je pripremila plan za spašavanje vrste izuzetno cijenjene na Bliskom istoku. Pearly Jacob iz Ulan Batora govori o njemu. […]
U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo reakcije izbjeglica, ali i stanovnika Turske nakon najave turskog predsjednika da će sirijskim izbjeglicama ponuditi državljanstvo. Kako se na ekonomiju Turske odražava priliv izbjeglica?
Dok su susjedne zemlje rasprodale svoje stepske sokolove, Mongolija je pripremila plan za spašavanje vrste izuzetno cijenjene na Bliskom istoku. Pearly Jacob iz Ulan Batora govori o njemu.
Od paukovih pipaka hirurškog robota do stvarne paučine… Žice violine od paukovih niti, vojna kaciga od svile… Kraljevsko društvo otvorilo je vrata znatiželjnoj javnosti, a Neave Barker donosi izvještaj.
 
Emisiju vodi Azra Baždarević.