Iz programa Al Jazeera Business

Al Jazeera Business – Brexit: Za i protiv

Makedoniju već godinu dana potresa ozbiljna politička kriza. Milka Smilevska istražila je moguće ekonomske posljedice političke nestabilnosti.Poslije punih 30 godina kineski predsjednik posjetio je Beograd. Najavljeno je potpisivanje više od 20 ugovora koji bi trebali rezultirati novim investicijama. Naš reporter Dušan Hadži Nikolić provjerio je koji su benefiti za Srbiju.Crna Gora godinama radi na reformi […]

Makedoniju već godinu dana potresa ozbiljna politička kriza. Milka Smilevska istražila je moguće ekonomske posljedice političke nestabilnosti.
Poslije punih 30 godina kineski predsjednik posjetio je Beograd. Najavljeno je potpisivanje više od 20 ugovora koji bi trebali rezultirati novim investicijama. Naš reporter Dušan Hadži Nikolić provjerio je koji su benefiti za Srbiju.
Crna Gora godinama radi na reformi javne uprave koja je, međutim, i dalje glomazna i neučinkovita. Šta je uzrok toga, saznala je Milica Marinović.
U Travniku se za 50 eura mjesečno može iznajmiti uredski prostor, ali i stručno usavršavanje. Interes je premašio sva očekivanja pokretača projekta, a Emir Nuhanović je otišao provjeriti zašto.
Manje od sedam dana ostalo je do referenduma u Velikoj Britaniji na kojem će građani odlučiti ostaju li u Evropskoj uniji. Ishod je nemoguće predvidjeti. Međutim, u samom finišu došlo je do dramatičnog preokreta. Od početka ove sedmice u vodstvu je opcija koja budućnost Velike Britanije vidi izvan Unije. Nejra Kozarić pronašla je primjere duboke podijeljenosti koja nije zaobišla ni poslovni sektor.