Avionu United Airlinesa otpao točak prilikom polijetanja

Nije bilo povrijeđenih, a točak je pronađen u Los Angelesu, naveli su iz United Airlinesa.

Boeing 757-200 je poletio iz Los Angelesa jučer oko 07:15 po lokalnom vremenu i sletio na aerodrom u Denveru u 10:10 (AP /Gregory Bull)

Aviokompanija United Airlines saopćila je kako je još jedan od njenih aviona izgubio glavni točak stajnog trapa prilikom uzlijetanja, čime se praktično ponovio incident iz marta, nakon čega je Savezna uprava za sigurnost u saobraćaju naložila sigurnosni pregled ove kompanije, prenosi Tanjug pozivajući se na američke medije.

Niko nije povrijeđen na letu 1001 kompanije United, a Boeing 757-200 je poletio iz Los Angelesa jučer oko 07:15 po lokalnom vremenu i sletio na aerodrom u Denveru u 10:10, naveo je glasnogovornik kompanije, a javlja Bloomberg.

Točak je pronađen u Los Angelesu, naveli su iz United Airlinesa, bez više detalja.

Incident iz marta

Nema izvještaja o povrijeđenima.

Incident je veoma sličan onome iz marta, kada je avion izgubio točak kratko nakon polijetanja iz San Fransisca na letu za Osaku, zbog čega je morao prinudno sletjeti na aerodrom u Los Angelesu, a tada je u pitanju bio Boeing 777-200.

Niko nije povrijeđen u tadašnjem incidentu, ali je na videosnimcima prikazan trenutak kada je točak pao i oštetio vozila na parkingu.

Izvor: Agencije