U ukrajinskim napadima ubijene najmanje 23 osobe

Ruske snage protivzračne odbrane tokom noći su oborile 25 ukrajinskih dronova iznad teritorije Rusije, navodi Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske i ruske snage nastavljaju razmjenjivati vatru na istoku Ukrajine (EPA-EFE/SERGEY KOZLOV/Ilustracija)

Najmanje 23 osobe su ubijene, a deseci su povređeni u nekoliko ukrajinskih napada na područja Ukrajine pod kontrolom Rusije na istoku i jugu, saopštili su zvaničnici koje je postavila Moskva.

U selu Sadove, u južnoj regiji Herson, dogodio se, kako je saopšteno “dvostruki udar” koji je izazvao najviše žrtava.

“Nakon bombardovanja sela Sadove od strane kijevskih boraca (…) uništena je prodavnica sa velikim brojem kupaca i zaposlenih. Devetnaest ljudi je poginulo, a petoro je povrijeđeno”, rekao je na Telegramu Vladimir Saldo, šef okupacionih vlasti Hersona, prenijala je Beta pozivajući se na AFP.

Prema njegovim riječima, “nakon prve eksplozije, stanovnici susjednih kuća su istrčali da pomognu nastradalima, ali je nedugo potom pala raketa HIMARS”.

‘Uništena dva čamca koja su se kretala ka Krimu’

Među ubijenima je dvoje djece, rekao je Saldo, osuđujući “podlo ubistvo civila” koje je omogućeno isporukom zapadnog oružja Kijevu, kao i dvostruki udar sa namjerom da se “prouzrokuje što više žrtava”.

Press služba ruskog ministarstva odbrane objavila je da su ruske snage protivzračne odbrane tokom noći oborile 25 ukrajinskih dronova iznad teritorije Rusije.

Precizirano je da su dronovi uništeni iznad teritorije Rostovske, Belgorodske, Brjanske, Tulske, Astrahanske oblasti, Krasnodarske teritorije i Krima, prenosi Tanjug, pozivajući se na RIA Novosti.

Dodaje se da su u Crnom moru uništena dva čamca bez posade koji su se kretali ka Krimu.

Izvor: Agencije