Otmičari ubijeni, taoci oslobođeni u ruskom istražnom zatvoru

Grupa zatvorenika istražnog zatvora u Rostovskoj oblasti, koji su uzeli zatvorsko osoblje za taoce, zahtijevala je da im se osigura automobil i omogući da slobodno napuste spomenuto područje.

Otmičari su za sebe tvrdili da su pristalice ISIL-a (Stringer / Reuters)

Otmičari koji su držali taoce u istražnom zatvoru u Rostovu na Donu su likvidirani, a taoci su oslobođeni, saopćeno je iz ruske Federalne kazneno-popravne službe.

“Tokom specijalne operacije oslobađanja talaca u istražnom zatvoru broj 1 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Rostovskoj oblasti, kriminalci su eliminisani, a zaposleni koji su držani kao taoci oslobođeni su i nisu povrijeđeni”, stoji u saopćenju, prenose RIA Novosti.

Čula se pucnjava

Agencija navodi da su prije toga vozila hitne pomoći stigla do istražnog zatvora u Rostovu na Donu, gdje su prethodno uzeti taoci i čula se pucnjava.

Grupa zatvorenika istražnog zatvora u Rostovskoj oblasti, koji su uzeli zatvorsko osoblje za taoce, zahtijevala je da im se osigura automobil i omogući da slobodno napuste spomenuto područje, rečeno je agenciji Interfax u hitnim službama.

Otmičari su za sebe tvrdili da su pristalice ISIL-a, izvijestio je ranije kanal Telegrama Baza, koji ima izvore u ruskoj policiji.

Izvor: Agencije