Grčku zahvatio toplotni val: Zatvorene škole, obustavljen rad

Očekuje se da će temperatura u nekim dijelovima zemlje dostići 43 stepena Celzijusa te je najavljena obavezna obustava rada kompanija koje se nalaze u regiji Atike.

Poznato arheološko nalazište Akropolj u Atini zatvoreno je za posjetioce u periodu od 12 do 17 sati (REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Grčku je u srijedu zahvatio toplotni val, a Vlada je iz predostrožnosti naredila zatvaranje škola i obustavu rada u mnogim kompanijama, izvještavaju lokalni mediji u srijedu, prenosi Anadolija.

Očekuje se da će ekstremno vruće vrijeme, usljed visokog pritiska iznad obala Afrike i centralnog Mediterana, potrajati do petka, objavila je državna novinska agencija AMNA.

Dozvoljen rad od kuće

Očekuje se da će temperatura u nekim dijelovima zemlje dostići 43 stepena Celzijusa te je najavljena obavezna obustava rada kompanija koje se nalaze u regiji Atike, što uključuje Atinu i susjedni lučki grad Pirej, istočni Peloponez i Tesaliju od podneva do 17 sati.

Navodi se da državni službenici imaju pravo raditi od kuće i koristiti odmore, dok su vrtići i osnovne škole zatvoreni u mnogim gradovima, uključujući Atinu i Solun.

Poznato arheološko nalazište Akropolj u Atini zatvoreno je za posjetioce u periodu od 12 do 17 sati.

Izvor: Agencije