Trumpova kampanja nakon presude prikupila 34,8 miliona dolara u malim donacijama

Kampanja je saopštila da je cifra skoro duplo veća od prethodnog rekorda na WinRed platformi za prikupljanje sredstava.

Trumpa je porota Okružnog suda na Manhattanu u četvrtak proglasila krivim po 34 tačke optužnice (Seth Wenig/AP)

Kampanja bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trumpa saopštila je danas da je prikupila 34,8 miliona dolara u malim iznosima nakon što je porota Okružnog suda na Manhattanu proglasila Trumpa krivim po svim tačkama optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata i prikrivanje novca.

Kampanja je saopštila da je cifra skoro duplo veća od prethodnog rekorda na WinRed platformi za prikupljanje sredstava, koja se u četvrtak suočila sa povremenim prekidima zbog preopterećenosti mreže, prenosi Tanjug.

Novi donatori

“Ne samo da je iznos bio historijski, već su 29,7 posto jučerašnjih donatora bili potpuno novi donatori WinRed platforme. Predsjednik Trump i naša kampanja su neizmjerno zahvalni na ovom izlivu podrške patriota širom naše zemlje. Predsjednik Trump se bori da spasi našu naciju i 5. novembar je dan kada će Amerikanci donijeti pravu presudu”, poručili su viši savjetnici Trumpove kampanje Chris LaCivita i Susie Wiles, prenosi CNN.

Trumpa je porota Okružnog suda na Manhattanu u četvrtak proglasila krivim po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata kako bi prikrio isplate glumici u filmovima za odrasle Stormy Daniels uoči izbora 2016. godine, u zamjenu za njenu šutnju o njihovoj navodnoj vezi.

Sudija Juan Merchan je odredio je 11. juli kao datum kada će Trumpu biti izrečena kazna.

Izvor: Agencije