Najmanje troje mrtvih u ruskom napadu na Harkiv

Šef policije u Harkivu Volodymyr Tymoshko u izjavi za lokalne medije navodi da su projektili pogodili stambenu zgradu, trgovinu u trospratnici i krojačku radnju.

Regionalni guverner Oleh Synehubov rekao je da su ruske snage koristile tehniku ​​'dvostrukog dodira' (REUTERS/Sofiia Gatilova)

Najmanje tri osobe ubijene su u ruskom napadu na ukrajinski Harkiv, a 16 ih je ranjeno.

Ruske su rakete pogodile tri lokacije u Harkivu, ističu lokalni zvaničnici rano u petak, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

‘Dvostruki dodir’

Regionalni guverner Oleh Sinehubov rekao je da su ruske snage koristile tehniku ​​”dvostrukog dodira” kao što se dogodilo u nedavnim napadima, izvodeći drugi udar ubrzo nakon napada na određeno mjesto.

Šef policije u Harkivu Volodimir Timoško u izjavi za lokalne medije navodi da su projektili pogodili stambenu zgradu, trgovinu u trospratnici i krojačku radnju.

Sinehubov je naveo i kako je najmanje dvoje djece među ranjenima u napadu koji se dogodio oko ponoći po lokalnom vremenu, upozorivši da postoji mogućnost da su neki ljudi ostali zarobljeni ispod ruševina.

Intenzivirani napadi

Najmanje četiri osobe su povrijeđene i uzrokovana je materijalna šteta kada su ruske snage u četvrtak u večernjim satima izvršile napade na infrastrukturne objekte u Harkivskoj oblasti, saopćile su ranije ukrajinske vlasti.

Gradonačelnik Harkiva Ihor Terehov je u objavi na Telegramu napisao da su najmanje četiri osobe povrijeđene, da je oštećen plinovod i da su razbijeni brojni prozori.

Sinehubov je u četvrtak, također, potvrdio kako je na Harkiv ispaljeno osam projektila.

Prema njegovim riječima, ruske snage su izvele najmanje pet udara u spomenutoj oblasti, prenosi Tanjug, pozivajući se na navode Reutersa.

Poslije ovog napada, upozorenje o zračnoj opasnosti ostalo je na snazi širom Ukrajine.

Izvor: Agencije