Rusija: Osam američkih projektila oboreno iznad Azovskog mora

Kijev je napao i ruske objekte na drugim mjestima, dodajući da su osam ukrajinskih dronova i dva podvodna drona uništeni na Crnom moru, tvrdi Rusija.

Rusija je u četvrtak saopštila da je osam američkih projektila ATACMS, koje su ispalile ukrajinske oružane snage tokom noći oboreno iznad Azovskog mora (REUTERS/Oleksandr Ratushniak)

Rusija je u četvrtak saopštila da je osam američkih projektila ATACMS, koje su ispalile ukrajinske oružane snage tokom noći oboreno iznad Azovskog mora, prenosi Anadolija.

Kako je navedeno u saopštenju Ruskog ministarstva odbrane, Kijev je napao i ruske objekte na drugim mjestima, dodajući da su osam ukrajinskih dronova i dva podvodna drona uništeni na Crnom moru.

Oštećeni trajekti

Ministarstvo je saopštilo da su ukrajinske oružane snage, također, pokrenule napad dronom na civilne objekte u južnom ruskom Krasnodarskom regionu, gdje je oboreno pet dronova.

Također, automobilski i željeznički trajekti oštećeni su ostacima ukrajinskih projektila u gradu Kerču, javljaju lokalni mediji.

Ukrajina još nije komentarisala ruske tvrdnje.

Izvor: Agencije