Požar u dječjoj bolnici usmrtio sedmero novorođenčadi u glavnom gradu Indije

Vlasnik bolnice je pobjegao, objavila je policija, dodajući da se protiv osobe poduzimaju zakonske mjere.

Najmanje sedmero novorođenčadi stradalo je u požaru u dječjoj bolnici u glavnom gradu Indije, kaže zvaničnik vatrogasne službe.

Spasioci su prenijeli 12 novorođenčadi iz bolnice u drugu ustanovu, no petero ih je umrlo zbog udisanja dima, rekao je u nedjelju Atul Garg iz vatrogasne službe.

Petero drugih je preživjelo i liječe se zbog udisanja dima, dodao je.

Požar je izbio u subotu kasno navečer u bolnici za njegu djece u četvrti Vivek Vihar u New Delhiju.

Televizijski snimci pokazuju kako vatrogasci pokušavaju ugasiti požar na prvom spratu bolnice. Suresh Kumar, drugi vatrogasni časnik, rekao je da je požar ugašen za oko sat vremena i da se uzrok istražuje.

“Svih 12 novorođenih beba spašeno je iz bolnice uz pomoć drugih ljudi”, rekao je policijski službenik Surendra Choudhary, dodajući da je nekoliko novorođenčadi bilo mrtvo kada su stigli u bolnicu.

Vlasnik dječje bolnice je pobjegao, objavila je policija, a Choudhary je dodao da se poduzimaju pravne radnje protiv pojedinca, koji tek treba biti identificiran.

Indijska novinska agencija Press Trust izvijestila je, citirajući Garga, da je 14 vatrogasnih vozila poslano u akciju gašenja požara. “Vatra se prebrzo proširila zbog eksplozije boce s kisikom”, rekao je.

Tijela novorođenčadi prebačena su u bolnicu GTB u New Delhiju na obdukciju, izvijestio je dnevnik The Indian Express.

Glavni ministar Delhija Arvind Kejriwal nazvao je incident “srceparajućim”.

“Svi stojimo uz one koji su izgubili svoju nevinu djecu u ovoj nesreći,” objavio je na mreži X. “Uzroci incidenta se istražuju, a ko god je odgovoran za ovaj nemar neće biti pošteđen.”

Incident se dogodio nekoliko sati nakon što je više od dvadeset ljudi, uključujući najmanje devetero djece, poginulo u velikom požaru u prepunom zabavnom parku u Rajkotu u zapadnoj državi Gujarat. Dvije osobe uhapšene su u vezi s incidentom, javljaju lokalni mediji.

Požari su česti u Indiji, gdje graditelji i stanovništvo često krše zakone o gradnji i sigurnosna pravila.

Izvor: Agencije