Video: Palestinci gađaju dva izraelska tenka i obavještajni dron

Prema snimku Al-Qassama, dva izraelska tenka su pogođena s male udaljenosti dvjema protuoklopnim granatama Yassin 105 na istoku kampa Jabalia u sjevernom Pojasu Gaze.

Brigade Al-Qassam i Al-Quds dokumentiraju svoje operacije protiv izraelske vojske na različitim frontovima u Pojasu Gaze (EPA-EFE/ATEF SAFADI)

Brigade Al-Qassam i Al-Quds, vojna krila Hamasa i Islamskog džihada, emitirale su nove scene sukobljavanja njihovih boraca s izraelskom vojskom i njihovim vozilima u različitim područjima prodora u Pojasu Gaze.

Prema snimku Al-Qassama, dva izraelska tenka su pogođena s male udaljenosti dvjema protuoklopnim granatama Yassin 105 na istoku kampa Jabalia u sjevernom Pojasu Gaze.

Brigade Al-Quds su emitirale snimke u kojima njihovi borci preuzimaju kontrolu nad izraelskim dronom EVO Max 4T, koji su „oborile iznad grada Khan Younisa u južnom Pojasu Gaze tokom njegove obavještajne misije“.

Na snimku se može vidjeti dron koji je letio visoko prije nego što ga je pogodio jedan borac Brigada Al-Quds i potom preuzeo kontrolu nad njime.

Borac je poslao poruku izraelskoj vojsci: „Nastavit ćemo borbu do posljednjeg daha i udarat ćemo vas u svako doba i na svakom mjestu.“

„Naše nebo i zemlja su vam zabranjeni i borit ćemo se protiv vašeg prisustva na okupiranoj palestinskoj zemlji“, dodao je.

Brigade Al-Quds su, također, emitirale scene bombardiranja okupljenih izraelskih vojnika i vozila na istoku centralne provincije, ne otkrivši je li bombardiranje izvedeno minobacačkim granatama ili projektilima kratkog dometa.

Brigade Al-Qassam i Al-Quds dokumentiraju svoje operacije protiv snaga i vozila izraelske vojske na različitim frontovima borbe od kako je počela izraelska kopnena ofanziva 27. oktobra prošle godine. Na kratkim snimcima su prikazani mnogi detalji o operacijama koje su izvedene protiv izraelskih snaga.

Izvor: Al Jazeera