Premijer Fico podvrgnut još jednoj operaciji

Fico je u srijedu bio podvrgnut višesatnoj operaciji ubrzo nakon što je na njega pucano iz neposredne blizine nakon sjednice vlade održane u slovačkom gradu Handlovi.

Slovački premijer Robert Fico u petak je podvrgnut još jednom operativnom zahvatu (REUTERS/Leonhard Foeger) (Reuters)

Slovački premijer Robert Fico u petak je podvrgnut još jednom operativnom zahvatu, izvijestili su njegov zamjenik Robert Kalinak i direktorica bolnice u Banskoj Bystrici Miriam Lapunikova, dodavši da je njegovo stanje stabilno, no još uvijek teško, javlja Hina.

“Uklonjeno je nekrotično tkivo zaostalo od prostrijelne rane. Pacijent je sada pri svijesti, stabiliziran, no i dalje je zadržan na liječenju na Odjelu za intenzivnu njegu. Njegovo je stanje uistinu ozbiljno”, rekla je direktorica bolnice.

Lapunikova je kazala kako su ljekari donijeli odluku o tomu da premijer bude podvrgnut još jednoj operaciji nakon obavljenog CT-a, što je standardna procedura.

Zahvat je trajao dva sata.

Zamjenik premijera i potpredsjednik vlade Kaliniak je, nakon što je posjetio premijera u bolnici kazao kako će trebati proći nekoliko dana da ljekari budu sigurni u to da će se on oporaviti.

Stanje u državi nije stalo

“Mislim da će nam današnja operacija… omogućiti da se približimo pozitivnoj prognozi.”

“Bolje sam raspoložen jer vidim da ima napretka. I dalje je vrlo ozbiljno, ali za mene puno nade.”

Dodao je da stanje u državi ni na koji način nije stalo i da se sve nesmetano odvija.

Fico je u srijedu bio podvrgnut višesatnoj operaciji ubrzo nakon što je na njega pucano iz neposredne blizine nakon sjednice vlade održane u slovačkom gradu Handlovi.

Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubistva.

Mađarski premijer Viktor Orban, Ficov politički saveznik, rekao je u petak za javni radio da čak i ako se slovački čelnik potpuno oporavi, neće moći raditi mjesecima – i to u kritičnom trenutku za kontinent koji se suočava s izborima za Evropski parlament početkom juna.

Izvor: Agencije