Biden i Trump dogovorili dvije debate uživo

Prvu će 27. juna organizirati CNN-a i drugu 10. septembra mreža ABC.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump i aktuelni predsjednik Joe Biden (REUTERS/Brendan McDermid i Elizabeth Frantz)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Biden i bivši američki lider Donald Trump dogovorili su se da održe dvije debate u predizbornoj kampanji – prvu 27. juna u organizaciji CNN-a i drugu 10. septembra u organizaciji ABC, prenosi Beta, pozivajući se na AP.

Brzi dogovor o rasporedu uslijedio je poslije Bajdenove najave da neće učestvovati u jesenjim predsjedničkim debatama koje je sponzorisala jedna nestranačka komisija, a koja ih je organizirala više od tri decenije.

Umjesto toga, Bidenova kampanja je predložila da mediji direktno organiziraju debate sa demokratskim i republikanskim kandidatom.

Dogovori na mrežama

Trump je, u objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social, rekao da je “spreman i voljan upustiti se u debatu” s Bidenom.

Nekoliko sati kasnije, Biden je rekao da je prihvatio poziv CNN-a i dodao: “Sada je na tebe red, Donalde.”

Trump je odgovorio da će doći i napisao: “Spremajmo se za džumbus!!!” Ubrzo nakon toga obojica su pristala na drugu debatu na ABC-ju.

“Trump kaže da će sam sebi organizirati prevoz”, napisao je Biden na X-u. “Ja ću uzeti svoj avion. Planiram ga zadržati još četiri godine.”

Izvor: Agencije