Von der Leyen: Ako Putin zaustavi rat, pregovori mogu biti sljedećeg dana

‘Mirovni proces moraju voditi Ukrajinci. Njihovo je pravo da to urade’, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen, koja je došla u Rim tokom predizborne kampanje za izbore za Evropski parlament, susrela se s mladim ljudima zajedno s Antoniom Tajanijem, liderom stranke Forza Italia (Angelo Carconi/EPA)

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen rekla je da, ako ruski predsjednik Vladimir Putin prestane bombardovati Ukrajinu, mirovni pregovori mogu početi sljedećeg dana, javlja Anadolija.

Von der Leyen, koja je došla u Rim tokom predizborne kampanje za izbore za Evropski parlament, susrela se s mladim ljudima zajedno s Antoniom Tajanijem, liderom stranke Forza Italia.

Von der Leyen je govorila o ratu Rusije i Ukrajine.

‘Mirovni proces moraju voditi Ukrajinci’

“Ako Putin zaustavi bombardovanje, mirovni pregovori se mogu održati sljedećeg dana. Ali mirovni proces moraju voditi Ukrajinci. Njihovo je pravo da to urade”, rekla je predsjednica Evropske komisije.

Kada je Von der Leyen stigla na sastanak s mladima, dočekala ju je grupa od desetak ljudi koji su uzvikivali: “Sramota” i “Slobodna Palestina”.

Izvor: Agencije