Sirski: Rusija planira zauzeti Časiv Jar prije 9. maja

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je istakao da je u pravcu Časiv Jara pojačano opremanje ukrajinskih trupa municijom, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje.

Sirski je ranije izjavio da se situacija na istočnom dijelu fronta u posljednje vrijeme značajno pogoršala (Oleksandr Ratushniak / Reuters)

Rusko rukovodstvo postavilo je vojsci rok da zauzme Časiv Jar u Donjecku, na istoku Ukrajine, prije 9. maja, rekao je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

On je na Facebooku naveo da ruska vojska koncentriše napore da probije ukrajinsku odbranu zapadno od Bahmuta, izađe na kanal Severski Donjec-Donbas, zauzme naselje Časoiv Jar i stvori uvjete za dalje napredovanje ka Kramatorsku u Donjecku, prenosi Tanjug.

Pogoršana situacija na istoku

Sirski je istakao da je u pravcu Časiv Jara pojačano opremanje ukrajinskih trupa municijom, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje.

On je ranije izjavio da se situacija na istočnom dijelu fronta u posljednje vrijeme značajno pogoršala.

“To je uglavnom zbog velikog pojačavanja neprijateljske ofanzive nakon predsjedničkih izbora u Rusiji”, rekao je Sirski.

Izvor: Agencije