Ruski napad na Odesu, Ukrajina dronovima napala Brjansku oblast

U Odesi su se čule snažne eksplozije tokom jutra, a saopšteno je da je oštećen energetski objekat, privatna kuća i nekoliko automobila u ruskom napadu.

Ukrajinske odbrambene snage uništile su 14 neprijateljskih jurišnih dronova Šahed (Gleb Garanich / Reuters)

Tokom noći Rusija je napala Ukrajinu sa 17 jurišnih bespilotnih letjelica Šahed-131/136, dvije krstareće rakete Iskander-K i jednom balističkom raketom Iskander-M, a na meti su bili Odeska, Nikolajevska, Hersonska i Kirovogradska oblast, saopštile su ukrajinske vlasti.

U Odesi su se čule snažne eksplozije tokom jutra, a saopšteno je da je oštećen energetski objekat, privatna kuća i nekoliko automobila u ruskom napadu, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Ukrajinske odbrambene snage uništile su 14 neprijateljskih jurišnih dronova Šahed, objavio je komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, general Nikolaj Oleščuk.

Oboreno pet ukrajinskih dronova

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi PVO tokom noći uništili pet ukrajinskih dronova na nebu iznad Brjanske oblasti.

“Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad teritorije Brjanske oblasti“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nije bilo izvještaja o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj šteti u ovom napadu, javlja Tanjug.

Izvor: Agencije