Video: Brigade Al-Quds digle u zrak minirano područje kojim su prolazili izraelski tenkovi

Snimci prikazuju i ostatke tenkova, vojne opreme i ličnih stvari izraelskih vojnika nakon eksplozije na miniranom području.

(Snimka zaslona/Al Jazeera)

Brigade Al-Quds, vojno krilo pokreta Islamski džihad, objavile su snimke gađanja i dizanja u zrak izraelskih vozila u naselju Al-Zaytoun, na istoku grada Gaze, eksplozivnim napravama i RPG granatama tokom akcije Potop Al-Aksa.

Snimci prikazuju postavljanje mina i pripremu minskog polja na putu kojim se kreću vojna vozila izraelskih okupatora, a zatim i trenutak eksplozije do koje je kasnije došlo. Prikazane su i ogromne količine gustog dima kako se dižu s područja koje je gađano.

Različite vrste operacija

Snimci također prikazuju i ostatke tenkova, vojne opreme i ličnih stvari izraelskih vojnika nakon eksplozije na miniranom području. Jedan od boraca Brigada Al-Quds rekao je da su izraelski vojnici ”pobjegli iz naselja Al-Zaytoun (kvart Al-Abtal i Al-Maghawir) pod njihovim udarima”.

Frakcije palestinskog otpora, predvođene Brigadama Al-Qasam i Brigadama Al-Quds, dokumentirale su izvođenje različitih vrsta operacija protiv izraelskih snaga i vojnih vozila na brojnim linijama sukoba otkako je započela izraelska kopnena operacija krajem oktobra prošle godine.

Izvor: Al Jazeera