Ukrajina: Napadnuta infrastruktura u Odesi, srušena 33 ruska drona

Južno vojno zapovjedništvo je preciziralo da je iznad područja Odese oboreno 18 dronova iranske proizvodnje Shahed, te četiri drona iznad Mikolajiva i Hersona.

Ukrajinska mornarica je objavila da je Rusija od jula prošle godine na područje Odese ispalila više od 880 borbenih dronova (Igor Tkachenko / EPA) (EPA)

Ukrajinska protivzračna odbrana srušila je 33 od 37 ruskih dronova lansiranih tokom noći na infrastrukturno postrojenje u južnoj regiji Odese, rekli su dužnosnici i vojska.

Južno vojno zapovjedništvo je preciziralo da je iznad područja Odese oboreno 18 dronova iranske proizvodnje Shahed, te četiri drona iznad Mikolajiva i Hersona, na jugu zemlje, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“Neprijatelj je po noći napao područje Odese dronovima. Nažalost, nije bilo moguće spriječiti neke pogotke”, rekao je guverner regije Oleh Kiper.

Dronovi lansirani s Krima

Za sada nema dojava o žrtvama, ali je oštećeno inrastrukturno postrojenje.

Dronovi su lansirani s Krima, u nekoliko valova i različitih pravaca. Uzbuna je trajala tri sata, navodi vojska u saopćenju.

Ukrajinska mornarica je ove sedmice objavila da je Rusija od jula prošle godine na područje Odese ispalila više od 880 borbenih dronova i više od 170 projektila.

Izvor: Agencije