Nakon Trumpa, i Biden ostao bez protivkandidata

Dean Phillips saopštio je da se povlači iz trke za predsjedničkog kandidata demokrata, nakon što je u utorak izgubio od Bidena u svih 15 država.

Phillips je bio jedini izabrani demokrata koji je izazvao Bidena (REUTERS/Reba Saldanha/File Photo)

Član Zastupničkog doma američkog kongresa Dean Phillips saopštio je da se povlači iz trke za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke, nakon što je u utorak u svih 15 saveznih država izgubio od aktuelnog predsjednika Joea Bidena.

Philllips u Minneapolisu poručio da podržava Bidena, rekavši da “postoji samo jedan izbor” u očekivanom duelu sa Donaldom Trumpom, prenosi FoNet, pozivajući se na AP.

Multimilioner i jedan od najbogatijih članova Kongresa, u utrku za Bijelu kuću ušao je prihvativši pozive za novu generaciju liderstva u Demokratskoj partiji, pri čemu nije sakupljao donacije, već je u kampanji trošio svoj novac, ali ipak nije uspio da privući birače stranke.

Dokaz da demokratski birači podržavaju Bidena

Phillips je bio jedini izabrani demokrata koji je izazvao Bidena, a njegov neuspjeh da privuče pristalice Demokratske partije je još jedan dokaz da demokratski birači podržavaju 81-godišnjeg Bidena, čak i ako mnogi od njih sumnjaju da bi zbog starosti mogao još jednom pobijediti Trumpa.

U intervjuu za radio VCCO iz Minneapolisa Phillips je rekao da misli da je Biden “u fazi života u kojoj su mu kapaciteti smanjeni, ali da je on i dalje kompetentan i čovjek od integriteta, dok je Trump veoma opasan”.

Izvor: Agencije