U ukrajinskom napadu oštećen ruski brod Crnomorske flote

Ruski patrolni brod ‘Project 22160 Sergej Kotov’ tokom noći pogođen besposadnim plovilom, izvijestila je Ukrajinska pravda.

Željeznički saobraćaj privremeno je zaustavljen na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom (Alexey Pavlishak / Reuters)

Ukrajinski pomorski dronovi oštetili su patrolni brod ruske crnomorske flote kod okupiranog Krima, saopćio je ukrajinski obavještajni izvor.

“Radi se o oštećenjima i znatnoj šteti”, rekao je izvor, ne iznoseći detalje.

Ukrajinska pravda, velika ukrajinska medijska kuća, izvijestila je da je ruski patrolni brod ‘Project 22160 Sergej Kotov’ tokom noći pogođen besposadnim plovilom, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Andrij Jermak, šef kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog, objavio je na Telegramu da je “ruska crnomorska flota simbol okupacije. Ne toleriramo je na ukrajinskom Krimu”, očito se referirajući na napad.

Privremeno obustavljen željeznički saobraćaj

Željeznički saobraćaj privremeno je zaustavljen na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, prema objavama na Telegramu krimskog dužnosnika kojeg je postavila Moskva.

Saobraćaj na autocesti također je nekoliko sati bio obustavljen, a ponovno je pokrenut nešto prije 8 sati, objavila je na Telegramu ruska uprava mosta.

Objave nisu provjerene, a nije stigao ni komentar ruskog ministarstva odbrane.

Izvor: Al Jazeera i agencije