Biden u New Yorku prikupio rekordna sredstva u kampanji

Procjenjuje se da je na događaju, na kojem su bili Barack Obama i Bill Clinton, Biden prikupio više od 25 miliona dolara.

Biden je do sada u kampanji prikupio 155 miliona dolara, a bivši američki predsjednik i najvjerovatnije republikanski predsjednički kandidat Donald Trump 74 miliona (REUTERS/Elizabeth Frantz)

Američki predsjednik Joe Biden učestvovao je u New Yorku na prikupljanju sredstava za svoju predsjedničku kampanju zajedno s bivšim demokratskim predsjednicima Barackom Obamom i Billom Clintonom, a procenjuje se da je na tom događaju prikupio više od 25 miliona dolara.

Na skupu za prikupljanje sredstava za Bidenovu kampanju za reizbor u četvrtak u Radio City Music Hallu program je vodila glumica Mindy Kaling, a nastupilo je nekoliko muzičkih gostiju i umjetnika, prenio je Tanjug, pozivajući se na CBS News.

Na skupu su govorili i lider demokratske manjine u Zatupničkom domu Kongresa Hakeem Jeffries, lider demokratske većine u Senatu Chuck Schumer i prva dama SAD-a Jill Biden.

Podrška Izraelu i rješenju s dvije države

Schumer je hvalio Bidenove rezultate i govorio o njegovom potencijalu da bude ponovno izabran za američkog predsjednika na izborima u novembru.

Biden je ponovio svoju podršku Izraelu i njegovom pravu na samoodbranu, ali je rekao da je “previše nevinih žrtava” i da treba stizati više pomoći u Pojas Gaze.

Aktuelni američki predsjednik je, također, podržao rješenje koje podrazumijeva uspostavljanje dvije države.

Biden je do sada u kampanji prikupio 155 miliona dolara, a bivši američki predsjednik i najvjerovatnije republikanski predsjednički kandidat Donald Trump 74 miliona.

Izvor: Agencije