Ronioci izvukli dva tijela nakon urušavanja mosta u Baltimoru

Preostala četiri radnika, koja su bila dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta, proglašena su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

Luka Baltimore zatvorena je nakon nesreće (EPA-EFE/JIM LO SCALZO)

Ronioci su kasno u srijedu izvukli tijela dvojice od šest nestalih radnika koji su poginuli nakon urušavanja mosta u Baltimoru, objavio je Reuters, prenosi Hina.

Tijela su izvučena iz rijeke Patapsco dan nakon što je masivni kontejnerski brod izgubio pogon i sposobnost manevriranja prije nego što je udario u potporni stup mosta Francis Scott Key Bridge i u potpunosti urušio most.

Dužnosnik državne policije Marylanda rekao je da je kamion s tijelima dvojice muškaraca pronađen u blizini centralnog dijela srušenog mosta. Također je rekao da su dalji napori da se izvuku ostaci obustavljeni zbog sve opasnijih uvjeta.

Govoreći na konferenciji za medije, predstavnik državne policije Marylanda, pukovnik Roland Butler objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimore, iz vode izvučen crveni kamion u kojem su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Preostali nestali proglašeni mrtvima

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka.

Preostala četiri radnika, koja su bila dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta, proglašena su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

Rušenje mosta, glavne saobraćajnice preko luke, zatvorila je luku Baltimore na neodređeno vrijeme. Riječ je, inače, o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a.

Ranije u srijedu, federalni istražitelji pregledali su teretni brod dok su timovi za hitne slučajeve tražili tijela.

Dali, kontejnerski brod dužine tri nogometna igrališta koji plovi pod zastavom Singapura, prijavio je gubitak snage prije sudara i bacio sidro kako bi usporio plovilo s namjerom da odgovorni navrijeme zaustave saobraćaj.

Izvor: Agencije