Video: Nakon udara teretnog broda, srušio se most u Baltimoru

Direktor komunikacija gradske vatrogasne službe Baltimora rekao je da je u rijeku upalo sedam osoba i nekoliko vozila.

Most se srušio u rijeku Patapsco nakon što ga je udarilo plovilo u ranim jutarnjim satima (Harford County MD Fire & EMS/Handout via REUTERS

Gotovo tri kilometra dug most Key Bridge u Baltimoru, u američkoj saveznog državi Maryland, srušio se tokom noći nakon što je u njega udario teretni brod s kontejnerima, javio je Reuters, pozivajući se na Fox Baltimore.

Obim štete na mostu nije odmah poznat, piše New York Times.

“Sve su trake zatvorene u oba smjera zbog incidenta na mostu I-695 Key Bridge. Saobraća se zaobilazno”, rekla je Uprava saobraćaja Marylanda u objavi na platformi X.

U toku spasilačka operacija

Kako je javio BBC, glasnogovornik gradske vatrogasne službe Baltimora kaže da se most srušio u rijeku Patapsco nakon što ga je udarilo plovilo u ranim jutarnjim satima.

U toku je spasilačka operacija više agencija.

Šef vatrogasne službe grada Baltimorea James Wallace na konferenciji za novinare je rekao da je dosad iz vode izvučeno dvoje, dok je jedna osoba teško povrijeđena.

Osoba je prevezena u lokalni traumatološki centar.

Šef Kevin Cartwright, direktor komunikacija gradske vatrogasne službe Baltimora, rekao je da se strahuje da je u rijeku nakon kolapsa mosta palo do 20 osoba.

“Prema našem razumijevanju, u rijeci bi moglo biti do 20 pojedinaca, kao i nekoliko vozila”, rekao je za CNN.

Izvor: Al Jazeera i agencije