Kuleba pozvao Zapad da pošalje Ukrajini PVO sisteme ‘Patriot’

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba je dodao da bi ‘Patrioti’ pomogli da se poboljša situaciji na liniji kontakta gdje, kako navodi, ruski avioni masovno koriste navođene bombe.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je danas zapadne zemlje da obezbjede Ukrajini sisteme protivvazdušne (Inquam Photos/George Calin via REUTERS)

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba pozvao je danas zapadne zemlje da obezbjede Ukrajini sisteme protivvazdušne odbrane “Patriot” jer su oni, kako je naveo, oružje koje je Kijevu očajnički potrebno, javlja Tanjug.

“Dajte nam proklete ‘Patriote’. Kada bismo imali dovoljno PVO sistema, odnosno ‘Patriota’, mogli bismo da zaštitimo, ne samo živote naših ljudi, već i našu ekonomiju od uništenja”, poručio je Kuleba na online konferenciji za novinare.

On je dodao da bi “Patrioti” pomogli da se poboljša situaciji na liniji kontakta gdje, kako navodi, ruski avioni masovno koriste navođene bombe, prenosi ukrajinska Pravda.

‘Moramo obarati avione koji nose bombe’

Prema njegovim riječima, takve bombe su oružje od kojeg se “ne može pobeći”.

“Samo vam pada na glavu i uništava sve. Ovako gubimo pozicije i jedini način da to spriječimo je da obaramo avione koji nose bombe. Potrebni su nam sistemi protivvazdušne odbrane na linijama fronta”, rekao je Kuleba.

Izvor: Agencije