Video: Al-Qassam ubio izraelskog snajperistu koristeći probojnu municiju

Al-Qassam je nastavio dokumentovati svoje operacije protiv vojnika i tehnike Izraela na različitim frontovima.

Snimak Al-Qassama je, također, dokumentirao 'ispaljivanje dimnih bombi kako bi se prikrila snajperska operacija i evakuacija mrtvog vojnika' (Snimka zaslona/Al Jazeera)

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Hamasa, emitovale su scene koje dokumentuju ubistvo snajperiste izraelske vojske u blizini medicinskog kompleksa Al-Shifa, u zapadnom dijelu grada Gaze.

Scene prikazuju pripremu jednog od snajperista Al-Qassama za izvođenje misije, pored skrovišta izraelskog snajperiste, koji je bio okružen, prema snimku, uređajem za otkrivanje vizuelnih medija (sočiva).

Snajperske operacije

Snimak Al-Qassama je, također, dokumentirao “ispaljivanje dimnih bombi kako bi se prikrila snajperska operacija i evakuacija mrtvog vojnika”.

Ranije je Al-Qassam izdao saopćenje u kojem je rekao da su “uspjeli ubiti cionističkog snajperistu probojnim metkom kalibra 12,7 istočno od kompleksa Al-Shifa u gradu Gazi.”

Brigade Al-Qassam su 22. februara saopćile da su od 7. oktobra njihovi borci izveli 57 snajperskih operacija, uključujući 34 puškom Al-Ghoul, koje su rezultirale ubistvima desetaka izraelskih vojnika.

Al-Qassam je nastavio dokumentovati svoje operacije protiv vojnika i tehnike Izraela na različitim frontovima.

Od početka izraelske kopnene operacije krajem oktobra prošle godine Al-Qassam koristi protupješadijske projektile, oklope i utvrđenja, osim dobro pripremljenih zasjeda i preciznih snajperskih operacija.

Izvor: Al Jazeera