Izrael priznao da je objavio pogrešne fotografije ‘uhapšenih vođa’ Hamasa

Ispostavilo se da nije tačna objava izraelske vojske o hapšenju vođe Brigada al-Qassam Raeda Saada u bolnici Al-Shifa.

Izraelski glasnogovornik pokazuje slike Palestinaca uhapšenih unutar medicinskog kompleksa Al-Shifa u Gazi (Al Jazeera)

Izraelska vojska obavijestila je da je greškom objavila slike nekih ljudi kao da su uhapšeni u bolnici Al-Shifa u Gazi, a oni to nisu bili.

List Yedioth Ahronoth navodi da se ispostavilo da nije tačna objava izraelske vojske o hapšenju vođe Brigada al-Qassam Raeda Saada u bolnici Al-Shifa.

Izraelska vojska je objavila listu onih koji su – kako je rekla – pripadali visokim čelnicima Hamasa, a koji su uhapšeni tokom napada na kompleks Al-Shifa.

Pogrešne fotografije

Sigurnosni zvaničnik Islamskog pokreta otpora Hamas demantovao je ono što je izraelska vojska rekla o hapšenju nekih vođa pokreta u medicinskom kompleksu Al-Shifa u Gazi, u koji je izvršila upad prije nekoliko dana.

Zvaničnik je rekao Al Jazeeri da su fotografije uhapšenih u bolnici Al-Shifa koje je objavio glasnogovornik izraelske vojske pogrešne. Neke slike koje su na toj listi pripadaju ljudima koji se trenutno nalaze izvan Gaze, a na nekima su osobe koje su mrtve, dok su tri slike ljekara koje je Izrael ranije pustio.

Također je potvrdio da nema istine u onome što izraelski mediji objavljuju o hapšenju na desetke vođa otpora u bolnici Al-Shifa. Rekao je za Al Jazeeru da su netačne objave u izraelskim medijima zapravo psihološki i moralni rat protiv otpora u Pojasu Gaze.

Izvor: Al Jazeera