Kim nadgledao vježbe gađanja ‘supervelikim’ raketnim bacačima

Vježbe su uslijedile dan nakon što su Južna Koreja i Japan izvijestili da je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko balističkih projektila kratkog dometa u more.

Kim Jong-un nadgledao vježbe gađanja topničkih jedinica u zapadnoj regiji (KCNA via REUTERS)

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un nadgledao je vježbe gađanja topničkih jedinica u zapadnoj regiji, a u vježbama su sudjelovali i “novoopremljeni superveliki” višecijevni raketni bacači, objavio je državni medij KCNA, prenosi Hina.

Vježbe su uslijedile dan nakon što su Južna Koreja i Japan izvijestili da je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko balističkih projektila kratkog dometa u more, što je bio prvi takav test u otprilike dva mjeseca.

Kim je u ponedjeljak nadgledao vježbe koje su imale za cilj testiranje “pravih ratnih sposobnosti” višecijevnih raketnih bacača kalibra 600 milimetara te poboljšanje borbenog morala i spremnosti, saopćila je KCNA.

Vježbe su, također, uključivale simulaciju zračne eksplozije granate “supervelikog” višecijevnog raketnog bacača na unaprijed postavljenoj visini iznad cilja, dodaje se.

Modernizacija i povećanje snaga

Vojnici su “u potpunosti pokazali svoje izvrsno topničko gađanje, brzu i temeljitu borbenu spremnost”, navodi KCNA.

Kim je pozvao na modernizaciju i povećanje topničkih snaga, ističući “strateške zadaće” raketnih bacača od 600 mm kao središnjeg udarnog sredstva u ratnim pripremama.

“Razorna ofanzivna sredstva koja posjeduje naša vojska trebala bi temeljitije ispunjavati svoje misije blokiranja i suzbijanja mogućnosti rata uz stalnu savršenu spremnost da se sruši kapital neprijatelja i struktura njegovih vojnih snaga”, rekao je Kim vojnicima, prema pisanju KCNA.

Izvor: Agencije