U ruskom raketnom napadu na Odesu 14 poginulih i 46 povrijeđenih

Načelnik vojne uprave oblasti Odesa Oleh Kiper naveo je da su među poginulim i povrijeđenim i radnici medicinske i hitne pomoći.

Ukrajinska vojna obavještajna agencija GUR u jutarnjim satima je bespilotnim letjelicama napala malu rafineriju nafte u ruskoj regiji Kalugi, rekao je ukrajinski obavještajni izvor za Reuters (Nacho Doce/Reuters)

Ukrajinske vlasti saopćiile su da je 14 ljudi poginulo, a 46 povrijeđeno u ruskom raketnom napadu na grad Odesa, javlja Anadolija.

Načelnik vojne uprave oblasti Odesa Oleh Kiper naveo je na Telegramu da su među poginulim i povrijeđenim i radnici medicinske i hitne pomoći.

Kiper je napomenuo da je sutra u Odesi proglašen Dan žalosti za onima koji su izgubili živote u napadu.

“Trenutno se nastavlja akcija traganja i spašavanja na mjestu incidenta“, rekao je Kiper.

Ukrajina dronovima napala rusku rafineriju nafte u Kalugi

Ukrajinska vojna obavještajna agencija GUR rano je u petak bespilotnim letjelicama napala malu rafineriju nafte u ruskoj regiji Kalugi, rekao je ukrajinski obavještajni izvor za Reuters, prenosi Hina.

Kijev je prošle sedmice izveo niz napada bespilotnim letjelicama na glavna ruska naftna postrojenja, čime pokušava ciljati krvotok ruske ekonomije više od dvije godine nakon što je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu širokog opsega.

Ukrajinski izvor rekao je da Ukrajina provjerava razmjere štete na postrojenju.

Rusija je započela “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini u februaru 2022. godine.

Izvor: Agencije