Rusija: Pokušaj prodora ukrajinskih diverzanata u Kursku oblast

Guverner regiona Roman Starovojt prijavio je pokušaj infiltracije diverzanata oko 11:45 po moskovskom vremenu.

Ruske regionalne vlasti pozvale su stanovnike da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama (EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Propadnici ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih snaga pokušavaju se probiti u Kursku oblast, a borba sa Ruskom gardom, Obaveštajno-sigurnosnim snagama (FSB) i vojnim osobljem je u toku, javila je Ruska garda na platformi Telegram.

“Jedinice Ruske garde učestvuju u odbijanju napada neprijatelja u blizini sela Tjotkino, u Kurskoj oblasti“, ​​navodi se u objavi, prenosi Tanjug.

Guverner regije Roman Starovojt prijavio je pokušaj infiltracije diverzanata oko 11:45 po moskovskom vremenu, javljaju RIA Novosti.

Pozvao je stanovnike da budu na oprezu i da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama.

U utorak, ukrajinski diverzanti su se, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali probiti u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

‘Granice nisu povrijeđene’

Prodor u Belgorodsku oblast pokušan je istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko ministarstvo.

Dodaje se da su ruske trupe uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povrijeđene, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su se pokušale probiti kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

Izvor: Agencije