Rusija napala Ukrajinu sa 17 dronova, oboren ukrajinski dron iznad Krima

Kako je saopšteno, civilna infrastruktura je oštećena u noćnom napadu ruskih dronova na Odesu, a u napadu nije bilo žrtava.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništeno je 11 "Shahed" u Mikolajevskoj, Odeskoj, Vinjičkoj i Dnjepropetrovskoj oblast (AFP)

Rusija je tokom noći napala Ukrajinu sa 17 jurišnih dronova, saopštila je Ukrajinska vojska, javlja Tanjug.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništeno je 11 “Shaheda” u Mikolajevskoj, Odeskoj, Vinjičkoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, navodi u poruci objavljenoj na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Kako je saopšteno, civilna infrastruktura je oštećena u noćnom napadu ruskih dronova na Odesu, a u napadu nije bilo žrtava.

Ruska vojska oborila je tokom noći ukrajinski dron iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Krim i ranije ove sedmice napadnut dronom

Prethodni put su ukrajinske oružane snage pokušale napasti taj poluotok dronom u utorak, navodi agencija RIA Novosti.

Tada je, prema navodima Ruskog ministarstva odbrane, mali raketni čamac Crnomorske flote uništio ukrajinski dron deset kilometara od obale Krima.

U Donjeckoj oblasti Ukrajine, u noćnom granatiranju Selidovog, jedna osoba je poginula, a sedam je povrijeđeno, među njima i dijete, prenosi Ukrinform.

“Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam je povrijeđeno od posljedica noćnog granatiranja Selidovog. Među povrijeđenima je i dijete rođeno 2017. godine”, naveo je načelnik Donjecke vojne oblasti Vadim Filaškin.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada